Вечір одноактних балетів: «ДискриміНАЦІЯ» та «Завтра» перенесено на травень Детально

Тиждень до прем'єри. Як у Києві проходять репетиції балету-антиутопії за мотивами 1984 Орвелла
Пон, 13 сiчня 2020, 17:00

Тиждень до прем'єри. Як у Києві проходять репетиції балету-антиутопії за мотивами 1984 Орвелла

Вже за тиждень, 21 січня, у Києві відбудеться прем'єра балету-антиутопії за мотивами роману 1984 британського письменника Джорджа Орвелла.

Балет "1984.Інша" на одну дію, постановниками якого стали артисти академічного театру "Київ Модерн-балет" Ілля Мірошніченко та Катерина Кузнецова, покажуть на сцені Київського академічного театру опери і балету.

У постановці, яка, за задумом хореографів, дасть свою відповідь на питання, поставлені Орвеллом у його відомому романі, буде задіяно дев’ять артистів "Київ Модерн-балету".

Головним антагоністом вистави "1984.Інша", кажуть хореографи, стане світло. Крім того, на глядачів чекають нові пластичні рішення, що поєднали в собі елементи body percussion, фізичного театру та сучасну хореографію. Сценічне оформлення супроводжуватиметься незвичними декораціями, для створення яких використано 300 метрів ланцюгів, 45 кв м металевої сітки та папір.

Балет-антиутопію поставлено на музику ісландської віолончелістки, авторка саундтреку до серіалу Чорнобиль, Гільдур Ґуднадоттір, яка стала сенсацією цьогорічного Золотого глобусу, отримавши нагороду за оригінальну музику до фільму Джокер, та німецького композитора-піаніста Hauschka, номінанта премії Золотий глобус за музику до фільму Лев, автора музики серіалу Патрік Мелроуз.

Insha_1

Insha_2

Insha_3

Insha_4

Фото: Меріен Морей

Детально НВ