Звернення громадян Детально

«Кармен.TV» – несподіваний погляд на стару історію
Пон, 2 вересня, 12:33

«Кармен.TV» – несподіваний погляд на стару історію

Повна пристрастей історія Кармен цікаво подається з уявного екрана телевізора, біля якого перебуває Спостерігачка Мікаела (вона ж – наречена Хозе). Усі персонажі з дуже яскравими характерами.

Спостерігачка Мікаела (Олександра Максимчук) – панянка з багатою уявою і величезним бажанням внести свої корективи в класичний сюжет. Кокетлива і цілеспрямована. Вона обрала собі улюбленця і у своїх буйних фантазіях підводить дійство до вигідного для неї фіналу.

Кармен (Катерина Курман) – пристрасна і волелюбна. Вона жадає яскравих вражень і почуттів. Вона може бути неприборканим биком і дресирувальником «собачки». Їй потрібна гра і яскраве дійство, їй нудно в затишному гніздечку.

Хозе (Олександр Павлученко) – романтичний і ніжний. Він готовий підкоритися коханій і виконати будь-яке її бажання. Він кохає до смерті! На жаль, не своєї.

Тореадор Ескамільйо (Борис Мельничук) – нарцис, що красується. Він звик до оплесків і лідерства. Йому подобається гра з неприборканою Кармен: ходити «по вістря бритви» і приборкувати непокірних – його покликання.  І він любить себе за цю здатність.

Лейтенант Цуніга  (Мішель Фондю) – пардон, цей танцюрист просто моя любов! Універсальний актор, який може зіграти кого завгодно (в даному випадку – бравого військового). І танцює як Бог танцю. Власне, там усі танцюристи поціловані Терпсіхорою.

Що мені сподобалося? Все. Зокрема:

Нестандартний погляд на стару історію. Перед переглядом краще прочитати лібрето, бо вистава – це фантазія на тему класики з найнеймовірнішими відступами. Утім, якщо ви читаєте цю рецензію, то вже в курсі справи.

Хореографія, виконання та акторська майстерність. Це красиво, видовищно і сучасно. Танцюристи легкі й сильні – іноді тендітні балерини піднімають партнерів! Актори навіть не грають – вони проживають кожну секунду життя свого персонажа. Тобто професіоналізм – на найвищому рівні. Лібрето, хореографія, постановка – геніального Раду Поклітару.

Іронія. У виставі багато кумедних моментів. Актори танцюють під оперну фонограму на музику Бізе й іноді натхненно підспівують. Персонажі грайливі, сексуальні та природні. Якщо Кармен плюнула – так плюнула. Поцілувала – так аж ох! Ляпаси там теж дзвінкі (і це тільки кілька прикладів).

Загалом, моя порада: як не крути – треба йти! Все ось це наживо – не даремно прожитий день!

 

Наталія Кряж

ІМПРОВІЗАТОР