Театральний сезон завершено! Детально

Найфантастичніша театральна казка цієї зими у Києві
Пон, 25 грудня 2023, 12:07

Найфантастичніша театральна казка цієї зими у Києві

Найфантастичнішу театральну казку поставили на музику К. Сен-Санса та «Carol of the Bells». Загалом, як на мене, це подорож до світу магії та дива, де історія розпочинається з реальності в одному з містечок Європи XVIII століття. Родина готується до Різдва, але в самий розпал цієї святкової метушні стається непередбачуване. І тоді світ навколо починає трасформуватися, на шляху постає дуже багато випробувань. І загалом правда переплітається з вигадкою, а фантастичне змішується з буденним. Одне слово, це і казка, і буденність, і міф, і ральність.

А далі вже наступне століття, І хоч той самий будинок, але в ньому вже інша сім'я готується до Різдва. І раптом знову якісь метаморфози з годинником і завдяки цьому діти потрапляють до світу птахів і навіть підводного світу, а подорожують вони туди з допомогою байкерів.

Ну і на завершення всі перепони подолано. Мандрівники тріумфують. Тож мораль цієї історії – всі перепони можна здолати, якщо робити це спільно, єдиною командою і наполегливо йти до мети. Таким я побачила сенс, закладений у цій постановці та навіть якісь паралелі з тим, що нині переживаємо ми.

Можливо в когось будуть інші відчуття, але балет обов'язково справить враження, і  своєю захопливою хореографією, і казковим відеоконтентом, і звісно ж музикою. Чудова й легка музика Каміля Сен-Санса тут дуже органічно поєднується з Carol of the Bells, а точніше з нашим «Щедриком» Леонтовича  і додає святковості та допомагає поринути в  магічний світу різдвяного настрою.

Одне слово, балет «За хвилину до Різдва» для родинного переляду, аби в цей нелегкий час зарядитися емоціями і зрозуміти, що тяжкі часи колись закінчаться і всі ми зможемо насолодитися чарівністю свята. І це свято буде наша Перемога.

Покази тривають на сцені Київського культурного кластера «Краків».

 

Марина КРИВДА

Голос України