Вечір одноактних балетів: «ДискриміНАЦІЯ» та «Завтра» перенесено на травень Детально

На музику композиторки фільму Джокер. У Києві покажуть балет-антиутопію за мотивами 1984 Орвелла
Ср, 13 листопада 2019, 19:00

На музику композиторки фільму Джокер. У Києві покажуть балет-антиутопію за мотивами 1984 Орвелла

"1984.Інша" – балет-антиутопія, в основі якого зовсім нове прочитання відомої історії, інші герої, свіже розуміння глобальних соціальних питань, які хвилюють суспільство сьогодні. Постановниками балету на одну дію стали артисти академічного театру "Київ Модерн-балет" Ілля Мірошніченко та Катерина Кузнецова.

Хореографію балету-антиутопії створено на музику двох сучасних композиторів – ісландки Гільдур Ґуднадоттір, відомою за своїми саундтреками до фільмів "Джокер", "Марія Магдалина", "Сікаріо 2" та німецького піаніста й композитора Hauschka, номінованого на Оскар, Золотий глобус та БАФТА за музику до фільму Лев.

Постановка, в якій буде задіяно дев’ять артистів "Київ Модерн-балету", буде супроводжуватися відеопроектом "Зсередини". У ньому постановники будуть розказувати, як створювався балет: від ідеї до прем'єри.

"Люди – примари, люди – порожні оболонки, які ведуть своє безцільне існування на межі реальності й насаджуваної волі диктатора. Їхнє життя – самовідданий обман, в якому вони знаходять своє спасіння, свою віру, свою істину. Але що з ними стане, якщо обман раптово розкриється? Чию сторону вони оберуть? Джордж Орвелл у своєму романі 1984 дав свою відповідь. А наш балет-антиутопія готовий дати свою", – розповідають про майбутню постановку Ілля Мірошніченко та Катерина Кузнецова.

Прем'єра балету 1984.Інша відбудеться 21 січня 2020 року.

Детально НВ