Театральний сезон завершено! Детально

До завершення сезону: що дивитись в театрі в червні та липні?
Ср, 5 червня, 12:15

До завершення сезону: що дивитись в театрі в червні та липні?

Сміливо відкриваємо двері в літо та завершуємо наш театральний сезон подіями:

20 червня, 18:30 – балет А.Адана «Жізель»

«Жізель» – не мила пейзанка, а знедолене дитя великого сучасного міста. Як і її класичний прототип, вона мріє про справжню велику любов. Проте дівочі мрії руйнуються, коли Жізель зіштовхується з прірвою, що ділить наш світ на багатих і бідних. Однак, на відміну від своєї попередниці, в сучасній версії Жізель не отримає блаженний відхід до ідеалізованого світу покійних душ. На неї чекає справжня безвихідь. Маленька дівчинка з околиці міста, Жізель намагатиметься залишитися людиною, всупереч випробуванням, які випадають на її долю. І хоча, ця історія закінчується трагічно, глядач віритиме в силу людського Духу, який підносить нас в години найважчих ударів долі.

Де: МЦКМ Жовтневий палац

Купити квиток

27 червня, 18:30 – вечір одноактних балетів на музику П.Васкса: Underground та прем’єра «ДРУЗІ»

Створюючи виставу «UNDERGROUND» у 2008 році, Раду Поклітару брав за основу фразу Жана Поля Сартра «Пекло – це інші», яка стала джерелом не лише ідеї, але й глибини почуттів, що лягли в основу цього балету. Проте цей балет не про біблійне пекло. Це розповідь про людей, яких загнала у підземелля Underground війна. У закритому просторі, де вони змушені спільно перебувати, їхні емоції досягають надзвичайних пікових точок: кохання перетинається з ненавистю, радість змішується з відчаєм. Там кожна миттєвість залишає питання, чи зможуть вони коли-небудь повернутися на поверхню?! І саме тому їхнє «зараз» настільки важливіше, ніж їхнє «потім».

В основі постановки «ДРУЗІ» – історія, яка просякнута не лише сумним сьогоденням війни, а й миттєвостями світла в житті – любов'ю, дружбою, теплом, ревнощами, відчаєм, таємничими дотиками, мерехтливою надією та всім тим з чого складається життя. Чотири людини – двоє жінок і двоє чоловіків проживуть у танці приголомшливу музику Петеріса Васкса настільки щиро, наскільки їм дасть змогу відстань між сценою та глядацькою залою, між космосом театрального буття і повсякденністю. 

Де: Київська опера на Подолі

Купити квиток

4 липня, 18:30 – балет на дві дії «Маленький принц» на музику В.А.Моцарта та українських колискових

У центрі вистави «Маленький принц» – історія про Маленького принца, про його уявлення цінності стосунків двох індивідів, де кожна подорож новою планетою – глибинне розуміння сутності особистості. Це розповідь про перевагу простих речей і цінностей над суєтою та складністю «світу дорослих», про важливість дитинства, як головного періоду людського життя. Постановка театру «Київ Модерн-балет» нагадає дорослим, що за буденними справами, за нагромадженням матеріальних цінностей, вони забувають про духовні витоки, які відіграють важливу роль у процесі становлення особистості.

Де: МЦКМ Жовтневий палац

Купити квиток